Close
Zoek
Filters

Diego Maradona retro shirts, t-shirts en sweaters

In onze shop kun je alle retroshirts, t-shirts, sweaters en boxershorts vinden van voetballegende Diego Armando Maradona van merken als COPA Football, TOFFS RetroToffs Pennarello, Le Coq Sportif, Ennere, Spielraum, Socceratees en FC LOCO en is een van de meest spectaculair en uitgebreide collecties van Sportus.

Diego Maradona t-shirts

De geschiedenis van voetballer Diego Maradona

Diego Armando Maradona kwam op 30 oktober 1960 ter wereld in Buenos Aires en behoort tot een van de beste voetballers aller tijden. In zijn succesvolle carriere sleepte hij diverse prijzen binnen. Zo won hij in 1986 het WK-voetbal dat georganiseerd werd in Mexico. Voetballiefhebbers herinneren dit WK als de dag van gisteren. Niet alleen viel Maradona op met geweldige acties en goals. Ook is zijn goal met de hand (hand van God) tegen Engeland tot op de dag van vandaag wereldberoemd. In deze wedstrijd maakte Maradona tevens ook het door de FIFA uitgeroepen doelpunt van de eeuw. Met een geweldige rush vanaf de middenlijn zette hij Argentinië in de wedstrijd tegen de Engelsen op een 2-0 voorsprong. Ook in clubverband vierde Maradona diverse successen. Bij Napoli vormde hij samen met Giordano en Careca een berucht middenveld, waarmee hij in '87 en '90 kampioen van Italië werd. In 1989 veroverde Maradona met Napoli tevens de Uefa Cup. In totaal scoort Maradona 115 officiële doelpunten voor Napoli en is nog steeds topcorerer aller tijden van de Italiaanse club. Zijn succesvolle periode bij Napoli komt ten einde na een schorsing vanwege cocaine gebruik. Na periodes bij Sevilla en Newell's Old Boys sluit Maradona zijn carriere af bij Boca Juniors. 

In de Sportus collectie vind je collectors items als het Le Coq Sportif Argentinië 1986 thuisshirt welke exclusief verkrijgbaar is in de online shop van Sportus. In dit shirt leidde Maradona Argentinië hoogstpersoonlijk naar de wereldtitel. Het Le Coq Sportif voetbalshirt is gebaseerd op het shirt dat in 1986 op het WK door de spelers van Argentinië gedragen werd. Ook de heerlijke retro shirts gebaseerd op voetbalshirts van Napoli van het merk Ennere zijn een collectors item en te vinden in de Maradona collectie. In deze voetbalshirts maakte Maradona naam in Italië. De Napoli shirts van Ennere zijn gebaseerd op de Napoli voetbalshirts die in de jaren '80 en '90 door door o.a. Maradona gedragen werd en waarin grote prijzen werden gewonnen.  Nieuw in de Maradona collectie van Sportus.nl zijn de sweaters van Pennarello. Deze sweaters zijn heerlijk om te dragen in je vrije tijd. Op de sweaters van Pennarello staan fantastische prints afgebeeld. Dit geldt ook voor de t-shirts van COPA Football die in het bezit zijn van een heerlijke pasvorm. De collectie van COPA Football bezit t-shirts die memorabele momenten uitbeelden. Zo is o.a. een t-shirt verkrijgbaar die de fantastische actie van Maradona tegen België in '86 uitbeeld. Ook een afbeelding waar Maradona klassiek op aan het hooghouden is mag natuurlijk ontbreken. Op de Spielraum t-shirts is de Argentijnse ster bovendien in actie te zien. De boxershorts van FC LOCO maken de online Maradona collectie compleet.