Close
Zoek
Filters

Frankrijk retro shirts en jacks

Check hier de retro voetbalshirts van Frankrijk. In onze shop kun je alle retroshirts, jacks en t-shirts van het Franse nationale elftal, beter bekend als Les Bleus, kopen van topmerken als COPA, FC LOCO, TOFFS, Sucker for SoccerCarre Magique, Scoredraw, Nike, Death By Zero en Campo Retro. Deze zijn heerlijk om te dragen in je vrije tijd, maar natuurlijk ook om het Franse nationale elftal in aan te moedigen. Ook de shirts van COPA Football zijn ideaal om te dragen in je vrije tijd. Onder andere het Aanvoerders T-shirts voorzien van een heerlijke pasvorm ontbreekt niet. Legendes als Platini, Ribery en Zidane worden uiteraard geëerd met een eigen t-shirt.

De geschiedenis van de Frankrijk voetbalshirts en jacks

Hoogtepunt van de Frankrijk collectie zijn de legendarische retro voetbalshirts van COPA Classic. Deze retroshirts zijn gebaseerd op de voetbalshirts die in de jaren '50, '60 en '70 gedragen werden door de spelers van het Franse nationale elftal. Ook de jacks die destijds gedurende trainingen gedragen werden ontbreken niet in het assortiment. Tijdens bijvoorbeeld het WK van 1958 behaalde het Frans voetbalelftal een derde plaats en deed het land in deze jaren mee aan 4 WK-eindrondes. Tijden het eerste EK in 1960 werd Frankrijk vierde en duurde het tot 1984 voordat Frankrijk zich weer kwalificeerde voor een EK. Frankrijk won het EK toen wel meteen.

Historie Frans Voetbalelftal

Het Franse nationale voetbalelftal was in de jaren ''50 en 60 even succesvol. Op het WK in 1958 werd op het WK een derde plaats behaald en op het EK in 1960 werd een vierde plaats behaald. Na deze succesvolle lichting kreeg het Franse voetbal te maken met een dip. Op vele eindtoernooien ontbrak Les Bleus. Pas in 1984 mocht Frankrijk weer spreken van succes.  In eigen land werd het EK gewonnen. Dit was mede te danken aan de fantastische vorm, waarin Platini stak. Platini werd topscorer van het toernooi en was in de finale met zijn goal belangrijk. 14 jaar later diende zich weer een zeer succesvolle lichting aan. Onder leiding van sterren als Zidane, Deschamps en Djorkaeff won Frankrijk het WK van 1998. Opvallend was dat weer een grote prijs in eigen land gewonnen werd, want ook in 1998 was Frankrijk gastland. 2 jaar later won Frankrijk haar derde grote prijs. Nu won Les Bleus in Nederland het EK ten koste van Italië. Komend EK zal Frankrijk wederom organisator zijn van een eindtoernooi. Wie weet wordt de titel dan weer in eigen land gehouden...