Close
Zoek
Filters

Argentinië retro shirts en jacks

In onze shop kun je de retroshirts, t-shirts en jacks van het Argentijns elftal, ook wel La Albiceleste genoemd, kopen van merken als COPA, TOFFS, Le Coq Sportif, Socceratees, Spielraum FCCampo Retro en FC LOCO. Uiteraard bezit de Argentinië collectie items van COPA Classic. Zo ontbreekt het retro shirt van de jaren '70 uiteraard niet, waarin onder andere in 1978 het WK werd binnengesleept na een winst op het Nederlands Elftal.

 

DE GESCHIEDENIS VAN HET Argentinië VOETBALSHIRT

Naast de Argentinie retro shirts, trainingsjacks en sweaters, bieden wij ook het legendarische Le Coq Sportif Argentinië retro voetbalshirt 1986 aan. In dit shirt bezorgde Maradona het Zuid-Amerikaanse land de wereldtitel. Heerlijke Maradona Argentinië t-shirts die een ode uitbrengen aan de fantastische goal vs. België (6 vs. 10) of de goal tegen Engeland waar de superster scoorde met zijn hand (de hand van God) zijn ideaal om mee te schitteren in je vrije tijd. Het te gekke merk FCLOCO komt natuurlijk ook met een fantische Maradona 10 boxer!

Historie Argentijns voetbalelftal

Het Argentijnse elftal verzamelde in het verleden 2 wereldtitels. Afgelopen zomer in Brazilië waren zij er ook dichtbij. Toen moest Argentinië echter buigen voor de Duitsers. In 1978 en 1986 was Argentinië wel de sterkste op het WK. De WK-titel in 1978 heeft toch wel een zwart randje. Namelijk altijd wordt gesproken over het omkoopschandaal. De Argentijnen zouden Peru hebben omgekocht om zo met 6-0 door te gaan naar de volgende ronde. Waarschijnlijk hadden zij anders nooit de finale bereikt... Ook over de winst in 1986 zal altijd met een negatieve toon over na worden gesproken. Natuurlijk was Maradona fantastisch, maar zijn goal tegen Engeland bracht de Argentijnen wel in een zetel. Tegenwoordig schittert Messi elke wedstrijd voor de Argentijnen. Enkel een wereldtitel ontbreekt nog op zijn erelijst.