Close
Zoek
Filters

Nederland retro voetbalshirts en trainingsjacks

In onze shop kun je alle retroshirts, t-shirts en jacks van het Nederlands Elftal kopen van de merken COPA, TOFFSFC Loco, Buitenspelers, Campo Retro, Nike, Death By Zero, Spielraum en Socceratees. Zo zijn de klassieke retroshirts van het merk COPA CLASSIC, onder andere gebaseerd op het voetbalshirt van het WK '74 en op het shirt van '78, verkrijgbaar.

Sorteer op
Display per page

De geschiedenis van het Nederland retro shirt

Naast het Holland 1974 retro shirt, bieden we natuurlijk ook de witte klassieke retro uitshirts van Nederland en trainingsjacks aan die destijds werden gedragen. De COPA Classic collectie bevat items die zijn oorsprong kent vanaf 1905. Heerlijke items om het Nederlands Elftal mee aan te moedigen gedurende WK- en EK interlands. In de Nederlands Elftal retro shop van Sportus.nl vind je natuurlijk ook de heerlijke Nederland t-shirts van het merk COPA Football die ideaal zijn om te dragen in je vrije tijd. Zo ontbreken uiteraard het geliefde Holland Aanvoerder T-shirt en Holland Pocket T-shirt niet. Het legendarische oranje FC LOCO boxershort '88 maakt de Holland collectie compleet.

Historie van het Nederlands Elftal

Het Nederlands Elftal kent een lange en succesvolle geschiedenis. De eerste interland speelde Nederland in en tegen België. Nederland wist met 1-4 te winnen. De succesvolle geschiedenis van het Nederlands Elftal startte vanaf de jaren '70. Fantastische voetballers als Krol, van Hanegem, Neeskens, Haan en Jansen maakten het Nederlanse voetbal groot. Op het WK van 1974 maakte het Nederlands Elftal voor het eerst naam en kreeg het voetbal de term Totaal Voetbal. Deze lijn werd tot op de dag van vandaag doorgezet. Op de erelijst van Holland prijkt slechts een echte hoofdprijs. Tijdens het EK 1988 in Duitsland wist Nederland de finale tegen de Sovjet Unie te winnen (2-0). Met spelers als Van Breukelen, Van Aerle, Rijkaard, Gullit en Koemand wist Holland, onder leiding van Rinus Michels de beker te winnen. Van het EK 88 voetbalshirt heeft FCLOCO een boxershort gemaakt. Terwijl Nederland meerdere malen deelnam aan een finale op een groot eindtoernooi, wist Oranje maar één prijs te veroveren. Het Nederlands Elftal schitterde in finales op de WK's van 1974, 1978 en 2010. Afgelopen WK werd nog een mooie derde plek behaald door Holland. Recordinternational is Edwin van der Sar met 130 interlands, terwijl topscorer aller tijden Robin van Persie is met 50 doelpunten.