Close
Zoek
Filters

Italië retro voetbalshirts en jacks

In onze shop kun je alle retroshirts, t-shirts en jacks kopen van het Italiaanse elftal van merken als COPA, TOFFSFC LOCO, Socceratees en Death By Zero. Hoogtepunt van de Italië, La Squadra Azzurra, collectie zijn de heerlijke retroshirts. De retroshirts van de voetbalmerken TOFFS en COPA Classic zijn gebaseerd op de voetbalshirts van de jaren '60, '70, '80 en '90.

Sorteer op
Display per page

De geschiedenis van de Italië voetbalshirts en trainingsjacks

In de voetbalshirts uit de jaren '60, '70, '80 en '90 werden meerdere grote successen behaald. Ook de trainingskleding die destijds gedurende trainingen gedragen werd door de Italianen ontbreekt natuurlijk niet in de online shop van Sportus.nl. Zo zijn de retro jacks, waarin een ster als Paolo Rossi in schitterde verkrijgbaar. Of wat te denken van het Dino Zoff keepershirt van Italië of het polyester voetbalshirt van Italië van het WK 1990. De jacks en shirts zijn heerlijk om te dragen in je vrije tijd en een geschikt item om de Italianen gedurende WK en EK's in aan te moedigen. Ook uiterst geschikt om te dragen in je vrije tijd is de collectie van COPA Football. De collectie bestaat uit heerlijke t-shirts als het Aanvoerders T-shirt. Ook sterren als Baggio en Riva worden met een eigen t-shirt geëerd voor de geleverde prestaties bij het Italiaans elftal. Natuurlijk ontbreken de boxers van FC Loco niet in de Sportus Italië collectie!

Historie Italiaans voetbalelftal

Het nationale elftal van het Zuid-Europese land Italië is een van de meest succesvolle voetballanden ter wereld. Liefst vier maal verzekerde La Squadra Azzurra zich van de wereldtitel. Zo waren het tweede en derde wereldkampioenschap dat ooit georganiseerd werd een prooi voor de Italianen. Verder veroverde het elftal ook in 1982 en 2006 de wereldtitel. In een finale tegen Frankrijk, waar sterspeler Zidane rood kreeg na een kopstoot, schoot Grosso het land naar de wereldtitel. Een nieuw succes vond bijna plaats in 2012. Echter was Spanje de Italianen in de finale te sterk af. Buffon is op dit moment de speler met de meeste interlands voor Italië. Riva is met slechts 35 goals de topscorer aller tijden voor La Squadra Azzurra.