U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Close
Gratis verzending boven de €60
Uniek aanbod
Niet goed? Geld terug
Veilig & Betrouwbaar
Klantenservice : 088-4260000
Filters
Zoek

Johan Cruijff Holland WK 1974 Retro Voetbalshirt

Het Johan Cruijff Nederlands Elftal voetbalshirt WK 1974 kopen? Het oranje Nederlands Elftal retro shirt van Johan Cruijff is te koop bij sportus.nl. Klik hier om het Holland WK 1974 retro shirt van het merk Cruyff te bestellen. Dit Holland retro voetbalshirt WK '74 bevat uiteraard de traditionele oranje kleur en het kenmerkende aan het voetbalshirt welke Johan Cruijff droeg tijdens dit WK zijn de twee zwarte strepen over de mouwen én natuurlijk zijn nummer 14 op de rug. Het Holland retro shirt WK 1974 van Cruijff is verder voorzien van een v-hals en bevat op de linkerborst de zwarte leeuw uit het embleem van de Nederlandse Voetbalbond. Rugnummer 14 van Cruijff is in dezelfde style op het retro shirt aangebracht als tijdens het WK '74. De flockbedrukking is overwegend zwart en het kenmerkende aan deze bedrukking is het dunne witte lijntje in het cijfer. Naast het oranje Nederlands Elftal thuisshirt WK 1974 is er ook een wit Nederlands Elftal uitshirt van Johan Cruijff. Dit witte retro voetbalshirt werd tijdens het toernooi in 1974 gedragen tijdens de 'uitwedstrijden'. Het Holland retro uitshirt WK 1974 is wit en bevat oranje details. Zo zijn de twee strepen over beide mouwen in de kleur oranje, maar ook de leeuw op de linkerborst is oranje. Op de rug nummer 14 van Johan. Ook dit nummer bevat een oranje kleur. Naast het oranje 'thuisshirt' en het witte 'uitshirt' zit er in de World Cup 1974 collectie van Cruyff een zwart retro voetbalshirt. Dit zwarte Holland retro shirt is voorzien van oranje details en deze zijn terug te vinden op de linkerborst (leeuw), op de mouwen (twee strepen) en op de rug (nummer 14). De WK 1974 collectie van Cruyff wordt compleet gemaakt met het oranje Nederlands Elftal WK 1974 voetbalshirt van Johan Cruyff in een lange mouwen versie. Ook de longsleeve versie van het Holland retro voetbalshirt is voorzien van de dubbele zwarte strepen over de mouwen en schouders en de Hollandse leeuw op de linkerborst. Uiteraard mag rugnummer 14 op het Holland retro shirt met lange mouwen niet ontbreken. Klik hier of op de afbeelding hieronder om de gehele WK 1974 retro collectie van het merk Cruyff te zien en te bestellen.

Puma en Adidas

Begin jaren '70 had het Nederlands Elftal een contact met adidas en speelde de internationals van Nederland met de bekende drie strepen over de mouwen. Johan Cruijff had echter een persoonlijk contact met Puma en kwam hierdoor voor het WK 1974 in het middelpunt te staan van de strijd tussen Puma en Adidas. Zowel Puma als Adidas wilden hun contract beëindigen. Puma dreigde het contract met Cruijff te verbreken als hij in een adidas shirt zou spelen. Het compromis werd uiteindelijk dat Cruijff als enige tijdens het toernooi in Duitsland in Nederlands Elftal voetbalshirts speelde met twee strepen over de mouwen, in plaats van de drie strepen van adidas. De twee strepen op het Nederlands Elftal voetbalshirt zijn sindsdien het handelsmerk van Cruijff geworden. De twee strepen in combinatie van nummer 14 horen bij Cruijff. Tijdens het WK '74 in Duitsland schittert Johan op de lederen kicksen van Puma in een oranje Holland voetbalshirt met twee strepen.

Wereldkampioenschap voetbal 1974

Het WK 1974 werd gespeeld in West-Duitsland (en West-Berlijn) en fungeerde als gastheer van de eindronde van het kampoenschap. In 1974 werd voor het eerst een tweede ronde gespeeld bestaande uit groepswedstrijden, en geen kwart- en halve finales zoals in de voorgaande edities. Deze opzet werd ook nog gehandhaafd bij het WK in 1978. Voor het WK 1974 waren de verwachtingen laag en in de voorbereiding werd het elftal op een aantal plaatsen gewijzigd. Jan Jongbloed kreeg op doel de voorkeur boven Piert Schrijvers en in het centrum van de verdediging werd middenverlder Arie Haan geposteerd. Het totaalvoetbal was geboren, voetbal waar alle spelers op verschillende plaatsen rouleerden en dat onder leiding van Johan Cruijff en Wim van Hanegem. De eerste wedstrijd tegen Uruguay werd overtuigend met 0-2 gewonnen door twee doelpunten van Johnny Rep. Tegen Zweden bleef Oranje steken op een 0-0. In de laatste wedstrijd overdonderden de Nederlanders Bulgarije en eindigde de wedstrijd in 1-4.

In de Tweede ronde ging Nederland verder met waar het gebleven was, Argentinië kwam nog goed weg met een 4-0 nederlaag. Mede door het defensief ingestelde DDR elftal boekte het Nederlands Elftal een regelmatige 2-0 overwinning. De laatste groepswedstrijd tegen Brazilië werd gezien als een halve finale, maar bij een gelijkspel zou Nederland de finale halen. Brazilië gaf zich niet zomaar gewonnen en sleepte te messen. In de eerste helft was Brazilië de betere en kreeg de meeste kansen. In de tweede helft stelde Holland orde op zaken en maakten zowel Johan Neeskens als Johan Cruijff beide een doelpunt (2-0).

De finale van het wereldkampioenschap voetbal 1974 tussen Nederland en West-Duitsland werd gespeeld op 7 juli 1974 in het Olympiastadion in Munchen. Nederland trapte af en zonder dat iemand van West-Duitsland de bal had aangeraakt liep West-Duitsland al na een minuut tegen een achterstand aan. Johan Cruijff werd vlak buiten het zestienmetergebied neergelegd door Uli Hoenss en de scheidsrechter gaf een strafschop aan Nederland. Deze werd genomen door Johan Neeskens en deze knalde de bal hard door het middel in het doel. Duitsland kon goed met een achterstand omgaan en ook Duitsland kreeg na 25 minuten een strafschop. De Duitsers zetten door en creeerden meerdere kansen. In de 43e minuut belandde de bal bij Gerd Muller, die de bal aannam, draaide en schoot diagonaal in de verre hoek (2-1) voor West-Duitsland. Nederland nam in de tweede helft het initiatief, maar het vloeinde comibinatiespel waarmee Oranje eerder in het toernooi indruk had gemaakt, ontbraken echter. De wedstrijd eindigde in 1-2 en West-Duitsland was wereldkampioen.

Plaats uw commentaar