U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Close
Gratis verzending boven de €60
Uniek aanbod
Niet goed? Geld terug
Veilig & Betrouwbaar
Klantenservice : 088-4260000
Filters
Zoek

FC Nantes 'Bob Marley' Voetbalshirt

Het FC Nantes 'Bob Marley' retro voetbalshirt kopen? Klik hier om direct het FC Nantes retro voetbalshirt te bestellen. De FC Nantes retro shirts van COPA Football zijn te koop bij sportus.nl. Het bekende FC Nantes retro voetbalshirt 1978/79 is te voorzien met je eigen naam en nummer of dat van Bob Marley met nummer 10. Een legende met een legendarisch nummer. Hiervoor gebruiken wij dezelfde stijl bedrukking als in het seizoen 1978-1979. Naast FC Nantes x Marley shirt zijn er nog meerdere FC Nantes retro voetbalshirts. Het FC Nantes voetbalshirt uit 1978-1979 werd vooral bekend doordat deze werd gedragen door Bob Marley.

Begin juli 1980, in La Jonelière, voor de terugkeer van de training, waren de pre-season sessies klassiek: lange hardloopsessies, een beetje krachttraining, een paar balspelen en rekoefeningen; alles onder leiding van toenmalige FC Nantes coach Jean Vincent. Niets bijzonders in deze periode van de voorbereidingen, tot de onverwachte aankomst van een bus voor de poorten van het Sportcentrum, met aan boord Bob Marley en de Wailers, die naar Nantes waren gekomen om een ​​concert te geven in het expositiecentrum van Beaujoire.

De groep Rasta's heeft de gewoonte om geweldige wedstrijden te organiseren, voor of na concerten, opnames of repetities. Op tournee zou spelen tegen het lokale profteam bijna een ritueel worden. Met instemming van de coach kwam er uiteindelijk een wedstrijd van vijfenveertig minuten lang, vijf tegen vijf, op gestabiliseerd terrein te spelen. Aan de ene kant Bob Marley en zijn Wailers, aan de andere kant de groep Canarische Eilanden, met Henri Michel, Loïc Amisse, Gilles Rampillon, Bruno Baronchelli, Jean-Marc Desrousseaux (Jean Paul Bertrand-Demanes, Thierry Tusseau, Fabrice Picot, Patrice Rio zijn ook in het spel: herstel vereist, we moeten de ploeg roteren...). De strijd was ongelijk, maar de inwoners van Nantes zijn verbaasd over het spelniveau van de Jamaicaanse muzikanten. Uiteindelijk won Nantes met moeite met vier doelpunten tegen drie, in vreugde en met een goed humeur. De geschiedenis zal aantonen dat Bob Marley tien maanden later, op 11 mei 1981, stierf aan een hersentumor.

Plaats uw commentaar