Close
Zoek
Filters

Schotland retro shirts en trainingsjacks

In onze shop kun je de retroshirts, t-shirt, jacks en boxershorts van Schotland vinden van merken als COPA, TOFFS en FC LOCO.  De unieke collectie van Schotland is voornamelijk gebaseerd op de voetbalshirts en trainingsjacks van Schotland gedurende de jaren '50, '60 en '70.

De geschiedenis van het Schotland voetbalshirt

De retro shirts van COPA Classic en TOFFS hebben hetzelfde design als dat de voetbalshirts in de jaren '50, 60 en '70 hadden. Dit geldt ook voor de retro jacks. Ook bezit de retro Schotland collectie van Sportus een retro baby shirt. De items zijn ideaal om het Schotland van vroeger te eren. Ook zijn het ideale items om te dragen in je vrije tijd. Dit geldt ook voor de t-shirts van COPA Football die terugkomen in de Schotland collectie en in het bezit zijn van een heerlijke pasvorm. Uiteraard bezit het assortiment ook een heerlijke boxer van FC LOCO. Sucker for Soccer heeft twee legendes van Schotland in het zonnetje gezet, Denis Law en Kenny Dalglish.

Historie Schots voetbal

Schotland speelde op 30 november 1872 hun eerste interland in Glasgow tegen Engeland. De wedstrijd eindigde in 0-0. Het Schots voetbalelftal is een team van voetballers dat Schotland vertegenwoordigt. De bijnaam van de supporters is de Tartan Army. Dit is afgeleid van de kilts die traditioneel een bepaald patroon van Schotse ruiten (een tartan) hebben, en 'Army' betekent 'leger'. De supporters noemen zich ook wel "Ally's Army" naar Ally MacLeod, de trainer van Schotland tijdens het wereldkampioenschap voetbal 1978. In totaal wist het Schots elftal zich te plaatsen voor 8 WK eindrondes en 2 keer voor het EK. Kenny Dalglish en Denis Law zijn beide topscorer met 30 doelpunten. Dalglish heeft ook de meeste interlands op zijn naam staan, 102.