• Niet goed? Geld terug
  • Veilig & Betrouwbaar
  • Klantenservice : 088-4260000
sample download

Dit is het Uruguay retro shirt van COPA Football. Het retro shirt is gebaseerd op de voetbalshirts van Uruguay uit de jaren '70. In de jaren '70 wist het Uruguayaans voetbalelftal zich twee keer te plaatsen voor een WK eindronde. Het Uruguay 1970's retro voetbalshirt van COPA Football is lichtblauw en heeft een witte v-hals en witte biesjes. Het Uruguay shirt heeft korte mouwen. Op de linkerborst het bekende zonnetje van Uruguay. De zon (Meizon) is een symbool van de Inca-zonnegoed Inti. De letters A.U.F. boven de zon betekent Association Uruguayan Football. De COPA retroshirts hebben een normale pasvorm en worden geleverd in een luxe cadeaubox van COPA. 100% katoen.

Op het WK 1970 in Mexico ging het land maar nipt naar de tweede ronde. Ze wonnen met 2-0 van Israël en speelden gelijk tegen Italië (0-0), maar tegen Zweden werd er met 0-1 verloren. Hierdoor hadden beide landen evenveel punten, echter ging Uruguay door wegens een iets beter doelsaldo. In de kwartfinale werd de Sovjet-Unie met 1-0 naar huis gestuurd. Uruguay plaatste zich pas in de 117e minuut voor de halve finales ten koste van de Sovjet-Unie. Het doelpunt was omstreden, want Espárrago scoorde uit een voorzet, die eigenlijk over de doellijn was gegaan. In de halve finale troffen de Uruguayanen het Brazilië van onder andere Pele. Brazilie had het in de eerste helft erg moeilijk met het sterk verdedigende Uruguay. De aanvallers kwamen er niet doorheen en door een bekende misser van de matige Braziliaanse verdediging en keeper Felix kwam Uruguay op een 1-0 voorsprong door een goal van Cubilla. Vlak voor rust maakte Clodoaldo gelijk. In de tweede helft domineerden de Brazilianen zoals in al hun wedstrijden en wonnen met 3-1 door goals van Jairzinho en Rivelino. Legendarisch was de wedstrijd geworden door een historisch geworden "dummy" van Pelé, die via een misleiding zonder de bal te raken keeper Mazurkiewicz de andere kant opstuurde, Pelé miste echter. De Brazilianen stopten La Celeste in de halve finale met 3-1. Vier jaar later tijdens het WK in West-Duitsland werd Uruguay troosteloos laatste in een groep met Nederland, Bulgarije en Zweden.