Close
Zoek
Filters

CCCP retro voetbalshirts en trainingsjack

In onze shop kun je de retroshirts, t-shirt, jacks en boxershorts van CCCP, beter bekend als de Sovjet-Unie, vinden van merken als COPA, TOFFS en FC LOCO.  De unieke collectie van CCCP is voornamelijk gebaseerd op de voetbalshirts en trainingsjacks van Sovjet-Unie gedurende de jaren '60, '70 en '80.

De geschiedenis van de CCCP voetbalshirts en jacks

De retro shirts van COPA Classic hebben hetzelfde design als dat de voetbalshirts in de jaren '60, '70 en '80 hadden. Dit geldt ook voor de retro jacks. Ook bezit de retro CCCP collectie van Sportus een zwart retro Lev Yashin keepersshirt. De items zijn ideaal om het succesvolle CCCP van vroeger te eren. Ook zijn het ideale items om te dragen in je vrije tijd. Dit geldt ook voor de t-shirts van COPA Football die terugkomen in de CCCP collectie en in het bezit zijn van een heerlijke pasvorm. Uiteraard bezit het assortiment ook een heerlijke boxer van FCLOCO die de fantastische keeper Lev Yashin eert.

Historie Voetbalelftal van de Sovjet-Unie

De Sovjet-Unie speelde op 18 september 1923 hun eerste interland. De wedstrijd eindigde in een 2-4 overwinning op Estland. De laatste wedstrijd was op 13 november 1991 tegen Cyprus en deze wedstrijd wist de Sovjet-Unie met 0-3 te winnen. De CCCP wisten het EK 1960 te winnen en het land wist drie keer Tweede te worden. Tussen 1958 en 1990 wist de Sovjet Unie zich alleen niet te kwalificeren voor de WK's van 1974 en 1978. Bekende spelers van Het Rode Leger waren onder andere Lev Jasjin, Sergei Aleinikov en Oleh Blochin.