• Veilig & Betrouwbaar
  • Klantenservice : 088-4260000
sample download

Holland retro voetbalshirt voor kinderen gebaseerd op het shirt welke gedragen werd tijdens het WK voetbal in 1974. Oranje retro shirt met korte mouwen en v-hals. Op de linkerborst de bekende Nederlandse leeuw in het zwart.

In dit iconische retro shirt haalde Oranje de finale in en tegen West-Duitsland. De finale van het wereldkampioenschap voetbal 1974 werd gespeeld op 7 juli tussen Nederland en West-Duitsland. En werd gespeeld in het Olympiastadion in Munchen. Nederland trapte af en zonder de bal te hebben aangeraakt liep West-Duitsland al na een minuut spelen tegen een achterstand aan. Nederland kreeg een strafschop en deze werd genomen door Johan Neeskens. Neeskens schoot de bal hard door het midden. De Mannschaft was wel vaker in belangrijke wedstrijden op achterstand gekomen en kon daar goed mee omgaan. Na 25 minuten kreeg West-Duitsland ook een penalty en deze werd benut door Paul Breitner. De West-Duitsers zetten door, verhoogden het tempo en creëerden diverse kansen. In de 43e minuut belandde de bal bij Gerd Müller (der Bomber) die de bal met de rug naar het doel aannam. Hij draaide zich vlot om en schoot de bal in de verre hoek. 1-2 voor West-Duitsland. In de tweede helft werden er geen kansen verzilverd en hierdoor won West Duitsland met 1-2.