U heeft geen artikelen in uw winkelwagen
Close
Gratis verzending boven de €60
Uniek aanbod
Niet goed? Geld terug
Veilig & Betrouwbaar
Klantenservice : 088-4260000
Filters
Zoek

DDR Retro voetbalshirt WK 1974 - Kinderen

€ 44,95

DDR Retro voetbalshirt WK 1974 - Kinderen

SKU: TF-KD3020
€ 44,95
*
+ -
  • Gratis verzending boven de €60
  • Uniek aanbod
  • Niet goed? Geld terug
  • Veilig & Betrouwbaar
  • Klantenservice : 088-4260000
sample download
Dit is het DDR voetbalshirt voor kinderen gebaseerd op het shirt welke werd gedragen tijdens het WK 1974 in West-Dutisland. Het voetbalelftal van de Duitse Democratische Republiek vertegenwoordigde de Duitse Democratische Republiek bij internationale wedstrijden en competities van 1952 tot 1990. 
 
 
Het DDR retro shirt heeft korte mouwen en een mooie v-hals. Op de borst de tekst DDR en het wapen van de DDR. Het wapen van de Duitse Democratische Republiek toonde een hamer en passer omringd door een ring van rogge. De kraag en de biesjes zijn in het wit van dit DDR voetbalshirt.
 

Het Oost-Duitse team was niet zo succesvol als het West-Duitse. Ze stonden 1 keer op het WK en dat was nota bene in buurland West-Duitsland in 1974. Er was een grote schok na de loting, toen West-Duitsland uitgerekend aan Oost-Duitsland werd gekoppeld. Het zou de eerste (en laatste) keer zijn, dat de beide bloedverwanten een interland tegen elkaar zouden spelen. Oost-Duitsland won met 2-0 van Australië en speelde met 1-1 gelijk tegen Chili. Hierdoor was Oost-Duitsland al voor de kraker tegen West-Duitsland zeker van plaatsing. Er stond echter meer op het spel dan alleen een overwinning, het was een strijd tussen kapitalisme en communisme. West-Duitsland draaide stroef, Oost-Duitsland beperkte zich tot verdedigen. En 13 minuten voor tijd scoorde Jürgen Sparwasser het winnende doelpunt voor de communistische heilstaat, tot grote vreugde van de regering Honecker. In de tweede ronde kwam de DDR echter in een poule terecht met Nederland, Brazilië en Argentinië. De DDR eindigde in deze poule op een derde plaats. Van Brazilie en Nederland werd er met 1-0 en 2-0 verloren. Alleen tegen de Argentijnen werd er met 1-1 gelijkgespeeld.
 
Product specificaties
Sport/ThemeVoetbal
MerkTOFFS Retro
ProductRetro Shirts
LandenteamDDR
Kleur
 
MateriaalKatoen
Product specificaties
Sport/ThemeVoetbal
MerkTOFFS Retro
ProductRetro Shirts
LandenteamDDR
Kleur
 
MateriaalKatoen