• Niet goed? Geld terug
  • Veilig & Betrouwbaar
  • Klantenservice : 088-4260000
sample download

Dit is het Uruguay retro voetbalshirt van TOFFS retro. Het retro shirt is gebaseerd op het Uruguay thuisshirt welke gedragen werd tijdens de finale van het WK 1950. Het Uruguay shirt is overwegend lichtblauw en bevat korte mouwen. Verder is het shirt voorzien van een witte v-hals en witte biesjes. Op de linkerborst is een vintage logo van de voetbalbond van Uruguay aangebracht. 100% katoen.

De 'finale' van het WK 1950 ging tussen Uruguay en gastland Brazilië. Deze wedstrijd van één van beide afsluitende groepswedstrijden. In de wedstrijd Uruguay tegen Brazilië hadden de Brazilianen genoeg aan een gelijkspel om wereldkampioen te worden. De wedstrijd werd gespeeld in het Estadio do Maracana in Rio de Janeiro en er waren 173.850 toeschouwers (vooral Brazilianen). Met nog 25 minuten stond Brazilië met 1-0 voor, maar in de 66e minuut kwam Uruguay op gelijke hoogte en 10 minuten voor tijd scoorde Alcides Ghiggia het beslissende doelpunt, waardoor Uruguay voor de tweede keer wereldkampioen werd. De 1-2 nederlaag voor eigen publiek werd voor Brazilië een nationaal trauma. Deze wedstrijd kreeg de bijnaam Maracanaco, de shock van Maracana.