• Niet goed? Geld terug
  • Veilig & Betrouwbaar
  • Klantenservice : 088-4260000
sample download

Dit is het Brazilië retro voetbalshirt WK 1974 van TOFFS. Dit retro shirt is gebaseerd op het Brazilie uitshirt welke gedragen werd tijdens het WK 1974 in West-Duitsland. Het Brazilie retro voetbalshirt is volledig in het blauw en bevat een witte ronde hals en witte biesjes. De linkerborst bevat het logo van de Braziliaanse voetbalbond (CBF) met daarboven drie witte sterren. Materiaal: 100% katoen.

Tijdens het WK 1974 begon Brazilië een de poule met twee gelijke spelen tegen Joegoslavië en Schotland. De laatste wedstrijd in de poule werd met 0-3 gewonnen van Zaire. De Tweede ronde begon goed met twee overwinningen, op respectievelijk de DDR en Argentinië. De wedstrijd tussen Nederland en Brazilië was in feite een halve finale, maar bij een gelijkspel zou Nederland de finale spelen. Brazilië wilde de titel van 1970 niet zomaar weggeven en sleep de messen. In de eerste helft kreeg Brazilië de betere kansen, maar in de tweede helft zette Nederland orde op zaken dankzij twee goals van eerst Neeskens en daarna Cruijff. Na de tweede goal sloegen de stoppen bij de Brazilianen helemaal door en werd Luis Pereira uit het veld gestuurd na een smerige tackle op Neeskens.