• Niet goed? Geld terug
  • Veilig & Betrouwbaar
  • Klantenservice : 088-4260000
sample download

Dit is het Italie retro shirt 1982, gebaseerd op het uitshirt welke de Italianen droegen tijdens het WK '82. Italie won in 1982 het WK voetbal in Spanje. Het Italië retro shirt is overwegend wit en bevat een klassieke v-hals met een polo kraag in het blauw. Bovendien is deze kraag uitgerust met de kleuren van de Italiaanse vlag (rood, wit en groen). Deze kleuren komen ook terug in de bies aan de onderkant van de mouwen. De linker borst is uitgerust met het vintage logo van de Italiaanse voetbalbond. De COPA retro shirts hebben een normale pasvorm en worden geleverd in een luxe cadeabox van COPA. Materiaal: 50% polyester - 50% katoen.

Tijdens het WK van 1982 overleefden de Italianen vrij gemakkelijk de Eerste ronde. In de Tweede ronde werd Italie gekoppeld aan Brazilië en Argentinië. Na de matige Eerste ronde gaf niemand de Italianen een kans. Coach Enzo speelde tegen de Argentijnen het bekende catenaccio-voetbal. Tweemaal was Italie in de tegenaanval succesvol via Tardelli en Cabrini waardoor er met 2-1 werd gewonnen. Brazilie had tegen Italie voldoende aan een gelijkspel, maar ging vol op de aanval. Ook Italie ging deze wedstrijd op de aanval voetballen, wat resulteerde in een 1-0 voorsprong via Paolo Rossi. Socrates zorgde voor de 1-1. Nog voor rust maakte Rossi de 2-1. Na rust was Dino Zoff kansloos bij een schot van Falcao. Brazilie had genoeg aan de 2-2, maar ging toch aanvallen. Weer was het Rossi die een doelpunt maakte 3-2. Dino Zoff zorgde in de slotfase met een aantal goede reddingen dat Italië naar de halve finale ging. In de halve finale won Italie zonder veel hoogtepunten met 2-0, twee keer was het Paulo Rossi. De finale ging nu tussen Italie en West-Duitsland en werd gespeeld in het Sandiago Bernabeu stadion in Madrid. De eerste helft was voorzichtig, met als enige 'hoogtepunt' een gemiste strafschop van Cabrini. In de tweede helft zorge Rossi voor een 1-0 voorsprong. Daarna scoorde Tardelli en Altobelli de 2 en de 3-0. Vlak voor tijd maakte Breitner het West-Duitse doelpunt, 3-1.