Nieuws bij Sportus


RSS feed Sportus.nl

Nieuwe sportwinkel mikt op Europese markt

16-12-1999

(Oud)-topsporters investeren in de nieuwe sportwinkel Sportus.nl. Naast Marcel Wouda, Jacco Eltingh, Ron Zwerver en DaniŽlle Overgaag nemen ook ondernemers Adam Curry en Bob Stumpel deel aan het project. De site staat onder leiding van Gerald Smith, tevens oprichter van Sportdreams.

De sportwinkel richt zich op een snelle groei in de Europese markt. Smith wil een Europees netwerk van online sportwinkels vormen. Daarna is de bedoeling om een Amerikaanse en Canadese variant te openen. Het startkapitaal komt van Result Venture Knowledge International, een consultancybedrijf dat ook aan de wieg stond van Boxman en Dressmart.

Smith benadrukt dat het een winkel voor en door sporters moet worden. Behalve geld nemen de topsporters ook veel kennis van de sportwereld mee. 'Ik denk dat de verkoop van sportartikelen een hoge vlucht gaat nemen. Sportus moet hierin een leidende rol gaan spelen.' Sportus.nl sinds 1999 De site registreert bezoekersprofielen en herkent herhalingsbezoekers. Sportus.nl wil zich onderscheiden door middel van scherpe prijzen en kwalitatief goede producten.

Adam Curry heeft een aardige motivatie om in het project te stappen: 'Plezier, financiŽle en intellectuele winst, geen gedoe, geen assholes en het lijkt niet op werk.'

Bron: Emerce

Lees ook: NRC Handelsblad: De Sportwinkel : Sportus.nlOverige nieuwsitems