• Niet goed? Geld terug
  • Veilig & Betrouwbaar
  • Klantenservice : 088-4260000
sample download

Dit is het Italië retro voetbalshirt 1982 van COPA Football. Het retro shirt is gebaseerd op het Italië thuisshirt welke gedragen werd tijdens het WK 1982. Italie won in 1982 het WK voetbal in Spanje. Het blauwe Italië retro voetbalshirt heeft een mooie klassieke polo kraag met v-hals en korte mouwen. De kraag en de biesjes bevatten de Italiaanse kleuren (rood, wit, groen). Deze Italiaanse kleuren maken het shirt helemaal af. Op de borst staat de vlag van Italie met de tekst Italia. Gaaf COPA Classic voetbalshirt voor de echte fan van het Italiaanse voetbal. De COPA retroshirts hebben een normale pasvorm en worden geleverd in een luxe cadeabox van COPA. Dit shirt werd onder andere gedragen door Paulo Rossi, Tardelli en Altobelli. Materiaal: 50% katoen - 50% polyester.

In de Eerste ronde werd Italie aan Polen, Kameroen en Peru geloot. De eerste 2 wedstrijden eindigde voor de Italianen in een gelijkspel. Hierdoor had Italië in de laatste wedstrijd genoeg aan een gelijkspel tegen Kameroen, hetgeen ternauwernood lukte. Italie ging door naar de volgende ronde, maar de Italiaanse media waren genadeloos. Vooral Paulo Rossi moest het ontgelden, hij speelde voor het eerst in 2 jaar na een schorsing voor betrokkenheid bij een omkoopschandaal. In de Tweede ronde werd Italie gekoppeld aan Brazilië en Argentinië. Na de matige Eerste ronde gaf niemand de Italianen een kans. Coach Enzo speelde tegen de Argentijnen het bekende catenaccio-voetbal. Tweemaal was Italie in de tegenaanval succesvol via Tardelli en Cabrini waardoor er met 2-1 werd gewonnen. Brazilie had tegen Italie voldoende aan een gelijkspel, maar ging vol op de aanval. Ook Italie ging deze wedstrijd op de aanval voetballen, wat resulteerde in een 1-0 voorsprong via Paulo Rossi. Socrates zorgde voor de 1-1. Nog voor rust maakte Rossi de 2-1. Na rust was Dino Zoff kansloos bij een schot van Falcao. Brazilie had genoeg aan de 2-2, maar ging toch aanvallen. Weer was het Rossi die een doelpunt maakte 3-2. Dino Zoff zorgde in de slotfase met een aantal goede reddingen dat Italië naar de halve finale ging. In de halve finale won Italie in een wedstrijd zonder veel hoogtepunten met 2-0, twee keer Paulo Rossi. De finale ging tussen Italie en West-Duitsland en werd gespeeld in het Sandiago Bernabeu stadion in Madrid. De eerste helft was voorzichtig, met als enige 'hoogtepunt' een gemiste strafschop van Cabrini. In de tweede helft zorge Rossi voor een 1-0 voorsprong. Daarna scoorde Tardelli en Altobelli de 2 en de 3-0. Vlak voor tijd maakte Breitner het West-Duitse doelpunt, 3-1. Rossi werd topscorer tijdens dit toernooi met 6 doelpunten.